Multiflex logo

Bezoekadres

Kerkeheidestraat 6
4714 RC, Sprundel

Openingstijden

Ma – Vr 8:00 – 17:00
Za – zo – Gesloten

Bel ons

Multiflex logo

Bel ons

0165 382 738

Bloembakken

Wij maken custom made bloembakken van staal. Voor de afwerking gebruiken we poedercoating. U kunt dus uw bloembakken in alle denkbare kleuren bestellen.

Bloembakken met poedercoating

Deze bloembakken zijn voorzien van een poedercoating. Poedercoating is een metaalbewerkingstechniek waarbij met een spuitpistool poeder wordt aangebracht op het metaal. Dit proces wordt 2x keer gedaan, waardoor er een dubbele laag van poedercoating ontstaat. Vervolgens gaat het product in de oven waardoor de coating zal uitvloeien. Uiteindelijk zal het gaan uitharden, waardoor de mooie coating ontstaat. We spreken hierbij over een elektrostatisch proces, dat houdt in dat de aluminium bloembakken kunnen worden gecoat in iedere gewenste kleur en structuur. Deze poedercoating zorgt ervoor dat de bloembakken een zeer nette en strakke afwerking krijgen. De bloembakken zijn voor zowel binnen als buiten breed toepasbaar.

Bescherming van de bloembakken

Deze coating is tegelijkertijd ook de beschermlaag van de bloembak. Deze bak is daarom ook bestendig tegen zowel de hitte als vorst, en daarnaast zal het ook niet roesten. Dit product is dus geheel tijdloos. De bloembakken zijn custom made en zijn dus te bestellen in alle kleuren en maten. Omdat de bloembakken voor zowel binnen als buiten toepasbaar zijn is het mogelijk om de bak met of zonder bodem te bestellen. Daarnaast zijn stelwieltjes of pootjes mogelijk als extra optie.

Bloembakken van Cortenstaal

Cortenstaal is een staalsoort welke roest, maar deze oppervlakteroest dient als beschermlaag tegen doorroesten. De bloembak zal daarom dus nooit doorroesten. Cortenstaal is een metaallegering met ijzer als basis waarna er koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Een groot pluspunt van Cortenstaal is dat het materiaal corrosiebestendig is. Dit komt door de beschermlaag die de staalsoort vormt tegen zware weersomstandigheden zoals sneeuw, regen en ijzel. De bloembak is dus volledig hitte en vorst bestendig.

Oersterke en super duurzame bloembakken

Cortenstaal gaat tot 10x langer mee dan reguliere staalsoorten. Hieruit blijkt niet alleen dat het een sterk materiaal is, maar dat het ook nog eens super duurzaam is. Daarnaast hoef je het niet zelf te behandelen met onderhoudsmiddelen en is het 100% recyclebaar materiaal. Het materiaal moet wel een cyclus van droge en natte weersomstandigheden doorlopen om de stevige beschermlaag op te bouwen. Tijdens dit roestproces kan de bloembak wel afgeven. De bloembak geeft een industriële en tijdloze uitstraling. De kleur van de roest is heel toegankelijk en toepasbaar in klassieke en moderne tuinen.

Alle bloembakken van cortenstaal zijn ook custom made en dus in alle maten te bestellen. Daarbij is het mogelijk om deze bak met of zonder bodem te bestellen. Ook zijn stelwieltjes of pootjes mogelijk als optie leverbaar. 

Wilt u uw tuin ook veranderen in een klassieke – of moderne tuin met behulp van onze mooie bloembakken? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!