Multiflex logo

Bezoekadres

Kerkeheidestraat 6
4714 RC, Sprundel

Openingstijden

Ma – Vr 8:00 – 17:00
Za – zo – Gesloten

Bel ons

Multiflex logo

Bel ons

0165 382 738

Pallethaken

Pallethaken

Onze pallethaken zijn ideaal voor als je je goederen vanuit een pallet snel en gemakkelijk op een bepaalde hoogte moet krijgen. Een pallethaak hang je namelijk gemakkelijk in de kraan van de vrachtwagen of in een hijskraan. Je kan zowel kleine als grote pallets verplaatsen. Met onze pallethaken kun jij je goederen dus snel en veilig op de juiste plek krijgen. 

Tegenwoordig worden steeds meer goederen zoals: stenen, lateien, platen, zand of grind in zakken, dozen en emmers etc. op pallets afgeleverd. Het lossen op de bouwplaats, werft of andere locaties wordt gemakkelijker gemaakt door toepassing van onze pallethaken. De gehele lading op de pallets kunnen nu in zijn totaliteit worden gelost met een autolaad- of bouwkraan en op de plek van bestemming. 

Een voordeel van onze pallethaken is dat ze voorkomen dat je de materialen een voor een met de hand moet lossen, vervoeren en op de plaats van bestemming moet brengen. Hiermee bespaar je een hoop dingen, zoals: tijdsgebonden kosten, fysieke inspanning, arbeid en mogelijke breuk. 

Onze pallethaken zijn geschikt voor het hijsen van pallets met een diepte van 450 mm. Daarnaast zijn ze standaard voorzien van een kettingbeveiliging. 

Onze pallethaken zijn CE-gekeurd.

Technische gegevens:

 

Maximale draaglast  750 kg  
Eigen gewicht  55 kg 
Vorklengte  420 mm 
Vorkafmeting  40 mm x 100 mm (dikte x breedte) 
Breedte over de vorken gemeten  600 mm 

Werkwijze: 

  • De pallethaak dient altijd in het midden van de pallet geplaatst te worden 
  • Bevestig de kettingbeveiliging rond de last. 
  • Bevestig de kraanhaal van het hefwerktuig in het hijsoog van de pallethaak. Indien de kraanhaak te groot is voor het hijsoog gebruik dan een gecertificeerde voorloper. 
  • Het hijsen moet rustig verlopen. Er mogen geen schokken of plotselinge draaibewegingen tijdens het hijsen plaatsvinden om slingeren en verlies van last te voorkomen. 
  • Plaats de last op een vaste en stabiele ondergrond 
  • Maak de kettingbeveiliging los en hang die terug aan de pallethaak. 

Wilt u nu ook voorkomen dat u materialen een voor een met de hand moet lossen en daardoor ook nog eens bespaard op kosten zoals tijd en geld? Wacht dan niet langer en schaf je eigen pallethaak aan!