Multiflex logo

Bezoekadres

Kerkeheidestraat 6
4714 RC, Sprundel

Openingstijden

Ma – Vr 8:00 – 17:00
Za – zo – Gesloten

Bel ons

Multiflex logo

Bel ons

0165 382 738

Waterpartijen

Wij maken custom waterpartijen van Cortenstaal of RVS.

Waterpartijen van Cortenstaal

Onze waterpartijen zijn gemaakt van Cortenstaal. Cortenstaal zorgt voor een opvallende en rustieke uitstraling, deze waterpartijen kunnen daarom ook een prachtig accent zijn aan bijvoorbeeld de rand van uw vijver. Verweerd staal is daarbij ook een belangrijk element in de hedendaagse architectuur en kan dienen als een elegante blikvanger in uw tuin. Onze waterpartij van Cortenstaal ontleent zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roest laag.

Cortenstaal is een staalsoort welke roest, maar deze oppervlakteroest dient als beschermlaag tegen doorroesten. Onze waterpartijen zullen daarom dus nooit doorroesten. Cortenstaal is een metaallegering met ijzer als basis waarna er koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Een groot pluspunt van Cortenstaal is dat het materiaal corrosiebestendig is. Dit komt door de beschermlaag die de staalsoort vormt tegen zware weersomstandigheden zoals sneeuw, regen en ijzel. De waterpartijen zijn dus volledig hitte en vorst bestendig. 

Cortenstaal gaat tot 10x langer mee dan reguliere staalsoorten. Hieruit blijkt niet alleen dat het een sterk materiaal is, maar dat het ook nog is super duurzaam is. Daarnaast hoef je het niet zelf te behandelen met onderhoudsmiddelen en het is ook nog eens 100% recyclebaar materiaal. Het materiaal moet wel een cyclus van droge en natte weersomstandigheden doorlopen om de stevige beschermlaag op te bouwen. Tijdens dit roestproces kunnen onze waterpartijen wel afgeven. Dit zal na een korte periode verholpen zijn. 

Al onze Cortenstalen waterpartijen zijn custom made en dus in alle maten te bestellen. Er kan ook voor de optie gekozen worden om ze zonder bodem te nemen, dan zal er wel sprake zijn van een kunststof bak die onderaan de waterpartij is gevestigd. Daarnaast is waterdicht lassen ook een mogelijkheid. De partijen kunnen worden geleverd inclusief pomp, roosters en andere toebehorende producten.

Waterpartijen van RVS

Naast onze waterpartijen van Cortenstaal beschikken wij ook over RVS waterornamenten. RVS, ook wel beter bekend als roestvrij staal, is een product dat bij de juiste behandeling niet roest. RVS bevat namelijk een oxidehuid die het materiaal beschermt tegen het roesten. Deze oxide laag ontstaat wanneer Chroom in aanmerking komt met zuurstof.

RVS is een legering die bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Een aantal voordelen van RVS is dat het bij de juiste behandeling niet zal roesten, het heeft een lange levensduur, het is hitte bestendig, milieuvriendelijk en het is ook nog eens 100% recyclebaar. Het is wel van belang dat je het RVS niet onderhoudt met agressieve schoonmaakmiddelen, zoals zouten en zuren. Deze tasten namelijk de beschermlaag aan.

Ook al onze waterpartijen van RVS zijn custom made en dus te verkrijgen in alle maten. Deze partijen kunnen ook geleverd worden inclusief pomp, roosters, en andere toebehorende producten.

Kan jij nu ook niet wachten om jouw tuin een moderne, verfijnde, spectaculaire en unieke uitstraling te geven? Neem dan contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat dit gerealiseerd wordt!