Multiflex logo

Bezoekadres

Kerkeheidestraat 6
4714 RC, Sprundel

Openingstijden

Ma – Vr 8:00 – 17:00
Za – zo – Gesloten

Bel ons

Multiflex logo

Bel ons

0165 382 738

Woningbouw

Stalen constructies voor de woningbouw, zoals spanten, trappen en bordessen, lateien, kolommen en stalen balken.

Woningbouw: één van de specialiteiten van Halters Staal Techniek B.V.

Eén van de specialiteiten van Halters Staal Techniek B.V. is de woningbouw. In de loop van de jaren hebben wel al tal woningen mogen voorzien van stalen constructies. De stalen constructies voor de woningbouw waar wij vooral mee bekend zijn, zijn spanten, trappen en bordessen, lateien, kolommen en stalen balken. 

Staalbouw wordt steeds populairder in de woningbouw, dit komt onder andere door de nieuwe technieken en betere materialen. Staal is namelijk geschikt voor alle uitdagingen waar de hedendaagse bouw mee bezig is: efficiënter-, korter-, passief-, kierdicht-, energiearm-, energieneutraal bouwen.  Daarnaast is er nu ook veel aandacht voor klimaatbewust bouwen dus daardoor krijgt staal een steeds meer prominente positie in de woningbouw. Staal is namelijk een duurzaam product en 100% recyclebaar. 

Staal in woningen bieden veel voordelen ten opzichte van de traditionele bouw, met name wanneer de kubieke meters toenemen. Draagmuren zijn nu namelijk niet meer nodig vanwege de flexibiliteit en kracht van het stalen frame. Je kan de woning dus geheel naar eigen wensen indelen. Door gebruik van de juiste materialen en indeling kan er een mooi ruimtelijk effect worden gecreëerd met een mooie lichtinval. 

Een groot voordeel van staalbouw is dat grote delen van de woning al gemaakt worden voordat deze op de bouwplaats worden geplaatst. Bij staal is het ook mogelijk om tegelijk aan verschillende onderdelen van een huis te werken. Dit zorgt voor een flinke besparing in de tijd, want er hoeft niet te worden gewacht met bouwen totdat andere onderdelen zijn afgerond. Daarnaast is staal ook nog eens minder afhankelijk van weersomstandigheden, dus kunnen de constructies bij ieder weertype worden geplaatst en gemonteerd. 

Voor de woningbouw zijn wij ook erg veel bezig met trappen en bordessen. Bij deze trappen maken wij ook de balustrades en traphekken, deze zorgen namelijk voor extra veiligheid en kunnen een onbedoelde val voorkomen. Onze stalen trappen worden vaak gecombineerd met andere duurzame producten zoals: RVS, glas, hout en natuursteen. 

Iedere stalen constructie die wij realiseren is uniek. Wij werken niet met vaste modellen, want we willen alles realiseren naar de wens van de opdrachtgever. Daarbij is het dus een grote plus dat wij custom made te werk gaan, dit wordt dan ook gerealiseerd door onze jarenlange ervaring en expertise.

Wil jij nu ook je woning extra stevig maken en een mooi ruimtelijk effect creëren met onze stalen constructies? Neem dan gerust contact met ons op en dan gaan wij dit voor u realiseren!